dilluns, 18 de setembre del 2023

Un nomenament amb mal estil

 El dijous 14 de setembre el portal intern de TV3 anunciava el retorn de l'exdirector Jaume Peral "com a responsable de coordinar les feines relacionades amb el seguiment i manteniment del Llibre d'estil". Era una nota de dues línies sense cap mena d'explicació sobre la seva experiència professional, a diferència del que es fa habitualment quan hi ha un nomenament.

 

Des del Consell de la CCMA es van apressar a explicar que tornava perquè tenia "reserva de lloc de treball". 

 

És escandalós que amb els entrebancs que ens posen als treballadors per poder tenir un permís no remunerat o el retorn en cas d'excedència, al Jaume Peral se li hagi concedit el privilegi de marxar a treballar al Grup Godó i tornar quan volgués. Del febrer del 2019 a l'abril del 2023, quan va ser destituït, va dirigir les emissores de RAC1.

 

Ens preocupa l'imparable increment de l'estructura de govern de la CCMA, i en particular ens preocupa si el Jaume Peral és la millor elecció per exercir la responsabilitat del compliment del Llibre d'estil, per dirigir-ne l’actualització i dotar la Comissió del Llibre d’estil de l’entitat, que sempre hem reivindicat que ha d’existir, perquè  l'adjudicació d'un càrrec d'aquesta transcendència no pot obeir mai a l'afinitat personal que pot tenir amb els directius de TV3. 

 

El Llibre d'estil de la CCMA és un compromís dels mitjans públics i dels seus professionals amb la societat.