dimecres, 8 de març del 2023

8M a TV3

 

Manifest 8M del 2023

Un cop més tornem a estar aquí, el Dia Internacional de les Dones Treballadores, i les coses no han canviat tant com voldríem, però sí que podem dir que cada any som més fortes i tenim més consciència dels nostres drets i ens rebel·lem contra les injustícies i la desigualtat.

Per això reclamem acabar amb la bretxa salarial perquè al món , i també a la CCMA, les dones treballadores no cobrem el mateix que els homes, no se’ns tracta igual que als homes i no tenim les mateixes oportunitats que els homes, i encara es més visible ara que estrenem un organigrama que no respecta la igualtat de gènere.

És per això que exigim: 

Una conciliació real del temps laboral, familiar i personal que permeti una major adaptació horària per a totes i tots. 

Un pla de sensibilització per la corresponsabilitat entre dones i homes on la cura de les criatures i persones dependents no recaigui només en les dones. 

Accions positives que promoguin la promoció professional de les dones, com la recerca activa de candidates i la creació d'oportunitats de carrera professional en els àmbits més feminitzats. 

Formacions específiques per a tota la plantilla, i especialment per als càrrecs de comandaments, que han de ser capdavanters en l'aplicació de les polítiques d'igualtat. 

Difondre el talent femení per afavorir l’empoderament de les dones. 

La creació urgent de la  figura de l'Agent d'Igualtat, que ha de guiar i vetllar per prevenir, evitar i erradicar qualsevol tipus de discriminació per raó de gènere. 

L’impuls decidit del teletreball com a element afavoridor de la conciliació evitant l'aïllament social i l'obligació de les dones a tenir una presència simultània en la feina i en les tasques domèstiques. 

Erradicació i prevenció de les agressions cap a les dones, defensant la llibertat de totes. Tenim un protocol d'assetjament que la plantilla ha de conèixer. 

Posar especial atenció en aquelles persones amb fills filles amb discapacitat; la CCMA ha de ser precursora de mesures que atenguin les necessitats d'aquestes famílies. 

Us convidem a participar i gaudir de les accions organitzades per la comissió del Pla d'Igualtat.

I us convidem a la participació activa dels actes i les manifestacions vinculats al 8 de març arreu de Catalunya, perquè cal demostrar que estem més fortes que mai. 

 

VISCA EL 8 DE MARÇ, VISCA LA IGUALTAT i VISCA LES DONES!