dimarts, 19 de juliol del 2022

Cas Dalmases: Exigim responsabilitats

El passat 9 de juliol després d’una entrevista a Laura Borràs al programa FAQS, es van produir uns fets insòlits, del tot intolerables protagonitzats pel diputat i vicepresident de Junts x Cat, Francesc de Dalmases. Aquest, acompanyat per dues persones de la comitiva de Borràs i en presència d’ella mateixa, es van tancar amb una periodista del FAQS en una sala i, amb crits i cops a les parets, van carregar contra com s’havia fet l’entrevista i contra el programa.  

Des del Comitè d’empresa de TV3, rebutgem enèrgicament l’actitud intimidatòria, l’intent de coacció i l’atac inexcusable contra la llibertat i el dret a la informació protagonitzat per Francesc de Dalmases en presència de la resta de la comitiva inclosa Laura Borràs.  

 

Aquesta actitud arrogant i desfermada no té cabuda en els nostres mitjans. Els fets descrits, amb l’agreujant intolerable i intimidatori de caire masclista d’un destacat polític escridassant una dona periodista en una sala tancada, són un atac contra el dret a la informació, mostren una concepció controladora i antidemocràtica dels mitjans de comunicació i una falta de respecte absoluta a la ciutadania i pel servei públic.  

 

El Comitè hem fet arribar a l'equip del FAQS la nostra solidaritat i oferiment de suport i reclamem de la direcció de la CCMA i de TV3 una condemna contundent dels fets. Esperem també aquesta condemna per part de Junts per Catalunya i l'assumpció de responsabilitats del diputat Francesc de Dalmases.