dijous, 7 d’abril del 2022

Primera reunió amb el Consell de Govern de la CCMA: compromís amb la plantilla i la producció i més participació

El nou Consell de Govern de la CCMA està fent reunions de presentació amb els consells professionals i amb els comitès d’empresa. 

A la trobada amb el comitè d’empresa de TV3, hem plantejat diverses qüestions importants per a la plantilla i el futur de l’empresa. Hem reclamat: 

§  Compromís amb el manteniment de la plantilla i la producció. És lògic que el percentatge que es destina al capítol 1 sigui alt perquè el pressupost global està retallat des del 2011. La inversió en capítol 1 és inversió en producció.

§  Autonomia de gestió i funcionament de les empreses de la CCMA sense ingerències del govern i amb respecte a la negociació col·lectiva i als acords laborals per part de l’administració.

§  Manteniment de les línies de producció pròpia, atenció urgent a la programació infantil i juvenil, impuls a la producció de continguts més enllà de la programació generalista dels programes en directe i reactivació de l’ús de les unitats mòbils pròpies.

§  Un pressupost suficient per acabar amb la retallada pressupostària que s’arrossega des del 2011 i que provoca inestabilitat i estancament.

§  Participació de les treballadores i els treballadors en l’estratègia empresarial i organitzativa de l’empresa i en l’elaboració del pla estratègic.

 En resposta a les nostres inquietuds, han afirmat: “La plantilla no és un problema”, i “S’ha d’impulsar el relleu generacional amb la incorporació de nou talent”. Pel que fa a producció, han dit: “N'hem de fer més i millor, aprofitant el talent intern i la col·laboració externa” “La concepció de continguts cada vegada serà més omnicanal.” 

La prioritat expressada pel nou equip directiu és revertir la retallada pressupostària i confien aconseguir un pressupost millorat per al 2023. Prioritzen el contracte programa que s’ha d’acordar amb el govern i iniciar un pla estratègic elaborat amb la participació de les treballadores i els treballadors.

Sobre la nova estructura de comandament, el projecte encara està en procés, i el que es pretén amb les noves àrees de direcció és “una forma més transversal i no tan vertical de funcionament”, “entenent la transversalitat com la col·laboració de persones de diferents àmbits en els projectes”. I sobre la dependència del govern i de Funció Pública, han dit que són conscients que cal transparència en la gestió, explicar millor les nostres necessitats com a empresa i alhora han afirmat: “Hem de tenir capacitat per prendre decisions”. El Consell també s’ha compromès a l’aplicació i el desenvolupament del Pla d’Igualtat.

Ha faltat concreció en algunes qüestions apuntades en el pacte dels tres partits, com ara els canvis societaris o la política d’immobles, que estan en període de reflexió. 

Podem dir que en aquesta primera reunió hem constatat un canvi d’estil de la direcció de la CCMA, i esperem que amb el temps es confirmi i es mantingui l’oferta de diàleg i de participació mostrada avui, així com el compromís manifestat pel Consell amb la plantilla, la producció interna i la democratització de les relacions laborals.