dimarts, 8 de març del 2022

8M A TV3

 


Gran participació en l'acte del 8M convocat pel Comitè d'empresa, els Consells professionals i la Comissió d'Igualtat de TV3. 

En l'acte hi han intervingut Teresa Blasi, advocada laboralista i membre de la Comissió de Dones advocades de l'ICAB, Carles Paniello i Marta Armengou, treballadores de Betevé, ens han explicat el conflicte laboral i els acomiadaments que estan patint, Cristina Riba, periodista de TV3, ha llegit el comunicat del 8M i Ana Batalla, membre del Comitè d'empresa i de la Comissió d'Igualtat ha parlat del nostre Pla i de la necessitat d'implantar-lo.


8 M 2022

Arribem a aquest 8-M desitjant confirmar que som al final d’una pandèmia que ha aturat la nostra societat i que ha trasbalsat el món sencer. Una pandèmia que deixa moltes víctimes, molta pobresa i molta desigualtat, especialment entre les dones, que patim de manera més cruel i evident les situacions més precàries. 

Per això diem que la Igualtat ha d’estar en el salari, en el tracte, en l’actitud, en la presència en els llocs de presa de decisions i en les imatges que es mostren al món.

La crisi sanitària s’allunya, però ha començat una guerra a Europa.

Putin ha decidit la invasió militar d’Ucraïna iniciant una greu crisi bèl·lica, política i humanitària: vora 2 milions de persones han fugit del país i un milió més són desplaçades internes.

La guerra està provocant la fugida i la mort de la població civil: dones, homes i criatures, són víctimes dels bombardejos de les ciutats i han d’abandonar casa seva per la violència de la guerra.

Aquest 8M hem de tornar a clamar contra totes les guerres, també les més llunyanes. Contra els horrors de totes les guerres que s’acarnissen amb les dones i els infants, amb la violació com a arma de guerra, el reclutament de nens soldat i nenes esclaves, i la propagació de la misèria.

I mentrestant a tot el món veiem reaccions contra els drets de les dones en forma de polítiques masclistes:

l’ofensiva contra l’avortament als Estats Units,

l’expansió de l’homofòbia i els feminicidis arreu del món

el govern de la por a l’Afaganistan, on dones i nenes veuen amenaçat el seu futur i les seves vides pel règim dels talibans,

els moviments de països com Turquia, Hongria i Polònia per abandonar el conveni d’Istanbul subscrit per eliminar la violència contra les dones

i tot això mentre associacions i partits d’ultradreta com VOX a Espanya, promouen el negacionisme de la violència masclista i el discurs de l’odi contra la lluita feminista i LGTBI.

La reacció contra l’alliberament de les dones és virulenta a les xarxes socials, on s’assetja i insulta les comunicadores, les dones activistes i les feministes en general, amb intenció de crear un ambient extremista opressiu que pretén arraconar l’expansió de l’alliberament feminista. 

 

Malgrat la forta reacció del masclisme més ranci i patriarcal, el moviment pels drets de les dones és imparable, amb determinació i convenciment avançarem cap a la plena Igualtat, perquè som les dones treballadores, som les que lluitem decidides a guanyar per a nosaltres i per a les noves generacions un futur de llibertat i plena igualtat.

VISCA LES DONES, VISCA LA LLUITA FEMINISTA