divendres, 4 de març del 2022

8M, Per un Pla d'Igualtat Viu, Tornem a la pedra / Formació complementària per a les 35 hores: Nou termini, desembre 2022 / Conversió contractes Indefinits no fixos

 PER UN PLA D'IGUALTAT VIU: AQUEST 8 M, TORNEM A LA PEDRA

Aquest 8M, per fi ens podem tornar a trobar a la pedra per a un Dia Internacional de la Dona actiu i reivindicatiu.

A TV3, a les 12.00, concentració a la pedra, en un acte de tota la plantilla per assolir la igualtat d’oportunitats i destacar la implantació del Pla d'Igualtat de la CCMA. Comptarem amb la intervenció de companyes de diversos àmbits, que faran breus parlaments.

La concentració es farà assegurant les mesures de prevenció: distància física de metre i mig i mascareta obligatòria. El 8M hi haurà mascaretes de color lila als accessos.

Us esperem a totes i tots, per la importància de moure'ns unides cap a la igualtat.

 

Formació complementària per a les 35 hores: Nou termini, desembre 2022

Després de diverses converses entre el Comitè i Recursos Humans, s’ha acordat obrir un nou termini per a completar les hores pendents de Formació del període del 4 de febrer a 30 d’octubre del 2019. El nou termini s’allarga fins al 31 de desembre del 2022.

Al Portal intern es tornarà a activar l’eina informàtica per introduir i acreditar la formació realitzada. (En relació a l’eina informàtica, recordem que amb el botó “Computar” es poden incloure les formacions que per defecte el sistema no compta). Aquesta eina estarà operativa fins al 15 de gener de 2023. Un cop esgotat el nou termini establert, en cas que alguna persona encara tingui pendent de realitzar i/o acreditar hores de formació, es podran liquidar les hores que faltin amb les hores acumulades pendents de compensar o amb hores a recuperar en un termini indefinit.

En els pròxims dies tots rebrem un comunicat amb les hores pendents i l’oferta de formació disponible.

 

Conversió contractes Indefinits no fixos

La Comissió Paritària de Contractació ha estat analitzant les possibilitats per a la regularització dels indefinits no fixos que obre la Llei 20/20221 per a la reducció de la temporalitat al sector públic que es va publicar el 28 de desembre de 2021.

La conclusió és que és possible estabilitzar la situació de tots els indefinits no fixos de la CCMA a través d'un procediment extraordinari de concurs de mèrits, basat en la valoració de l'experiència professional en el lloc de treball. Aquest procés ha de ser publicat abans de l'1 de juny de 2022 i els concursos de mèrits s'han de convocar abans de 31 de desembre de 2022.

Com a resultat d'aquests concursos, les persones amb contracte indefinit no fix passaran a ocupar la seva plaça amb caràcter fix.