dijous, 28 d’octubre del 2021

CCMA : EL PARLAMENT EN TEMPS DE DESCOMPTE


Ja s'han complert els dos anys des que el Parlament de Catalunya va votar per unanimitat la reforma de les lleis del CAC i de la CCMA.

El Ple de la cambra catalana ha votat ja dues vegades que ha d'aplicar abans que no acabi l'any les noves lleis i renovar el CAC i el Consell de la Corporació, caducats i mermats en la seva composició.


Segons les informacions  dels grups parlamentaris no hi ha contactes seriosos, ningú no es mou i  no s'avança en la renovació.

La pregunta és com s'avança i qui ha de donar el primer pas. 


En tot cas, no veiem oportú que la renovació de la Corpo i del CAC es condicioni a la de la resta d'òrgans dependents del Parlament.

La reforma de la Llei de la CCMA, es va fer per ser aplicada, no ajornada indefinidament, i per treure la Corporació de la confrontació política i la patrimonialització governamental.

 

Aquest és el clam que ve de les entitats i organitzacions del sector, plasmat en el manifest "Davant l’obligada i urgent renovació de la direcció de la CCMA" renovarlaccma.cat


Per això reclamem un cop més als grups parlamentaris que acabin amb la paràlisi en relació a aquest tema, causada pels càlculs partidistes que conceben l'elecció dels nous Consells com un repartiment per quotes.


Reiterem que això no respon ni a l'esperit ni a la lletra de la nova Llei del 2019 i per això exigim al Parlament que faci els deures en relació a la Llei de la CCMA per aconseguir uns  mitjans públics de la Generalitat que siguin un model i un referent de mitjans de comunicació independents i professionals al servei de la ciutadania.