divendres, 18 de desembre del 2020

El govern tria imposició i conflicte enfront de negociació i acord

El govern, mitjançant la Comissió de Retribucions de Personal de la Generalitat, de la qual formen part les conselleries d'Economia, Funció Pública i Presidència, ha emès el seu informe sobre el preacord de devolució del RAV 2011-2012.

 

L'Informe qüestiona la negociació col·lectiva i discuteix la vinculació de la devolució del RAV amb els altres continguts negociats. Torna a posar impediments a les jubilacions parcials i als contractes de relleu exigint-ne la justificació de despesa per a cada cas, i sobretot, desestima l'acord d'estabilització dels indefinits no fixos.

 

Confiàvem que el govern atengués l'esforç de negociació i l'acord obtingut i respectés el suport majoritari de la plantilla expressat en referèndum, però no ha estat així, i han triat imposició, que genera ruptura i conflicte per als pròxims mesos.

 

Ara s'obre un nou termini fins a la pròxima reunió de la Comissió de Retribucions del mes de gener perquè la CCMA faci les al·legacions oportunes per defensar els acords. 

 

Mentrestant, el Comitè d'Empresa farà totes les gestions possibles per fer entendre als responsables polítics el valor de l'acord i la importància dels continguts aconseguits per al futur de l'empresa. Els hem de recordar que hem acceptat la devolució a terminis en cinc anys del deute del RAV 2011-2012, en un pacte que inclou el teletreball, la renovació de plantilla amb jubilacions parcials i contractes de relleu i l’estabilitat per als companys indefinits no fixos.

 

Des del Comitè advertim que, en nom de la plantilla i de les negociacions que hem dut a terme, no estem disposats a renunciar a cap dels temes acordats. 

 

El Comitè plantejarà un calendari de mobilitzacions per al mes de febrer per defensar el preacord íntegre.