divendres, 30 d’octubre del 2020

MÉS TELETREBALL PER COMBATRE LA PANDÈMIA / DEVOLUCIÓ DEL RAV 2011-2012

 MÉS TELETREBALL PER COMBATRE LA PANDÈMIA

Davant la segona onada d'expansió del coronavirus i l'increment desbordat de contagis a Catalunya, i en línia amb les mesures dictades pel Govern, el Comitè d’empresa ha plantejat a la direcció propostes concretes d’ampliació del teletreball total o parcial:

- teletreball els divendres pels equips de cap de setmana per evitat la coincidència de gent en espais ja ocupats

- establir un dia a la setmana de teletreball per als presencials habituals, que contribuiria a esponjar els espais molt concorreguts a redaccions i sales de treball a Informatius, Esports i Programes.

- teletreball generalitzat a tots els àmbits on es pot fer: Mitjans digitals, Recursos Humans, Administració, Comercial, Màrqueting, Planificació, Enginyeria, SECA, ASI, Programació ...

- també als equips de producció i realització de programes s’ha d’estendre el teletreball i sobretot extremar la prevenció a platós, regies i gravacions exteriors.

L’objectiu d’aquestes mesures és  cuidar la salut de les persones, evitar els contagis interns i així garantir el manteniment del servei essencial, per no haver de reduir la programació de divulgació i entreteniment que té més valor que mai en aquests context de pandèmia i restriccions de mobilitat. 

Cal que els responsables de les àrees i departaments més reticents, compleixin amb les mesures que  es determinen com a fonamentals per contribuir a frenar el contagi, alliberar de pressió a la Sanitat Pública  i  protegir la salut dels treballadors. 

Estendre el teletreball és una mesura eficaç per al manteniment de la producció en temps de pandèmia.

Des de març fins ara i entre tots hem aconseguit frenar els contagis interns; ara cal estar atents i evitar que es torni a escampar la Covid19 i fer cas de les mesures que pren el Servei de Prevenció.

DEVOLUCIÓ DEL RAV 2011-2012

Durant aquest mes d’octubre el Comitè i la Direcció de la CCMA hem iniciat una negociació sobre la forma de devolució del RAV de 2011 i 2012, dictada per sentència de l’Audiència Nacional.

La negociació incorpora altres temes que teníem bloquejats: l’estabilització dels contractes indefinits no fixos, un pla de renovació de plantilla amb jubilacions parcials i contractes de relleu, i un acord pel teletreball. 

Sobre tots aquests temes hem intercanviat propostes que les dues parts estem debatent.

La direcció ha plantejat la devolució del RAV en 5 anys, amb data d’inici el 2021, amb devolució íntegra per als companys qui són fora de la tele, i liquidació immediata pels qui vagin marxant durant el període de la devolució. I des del Comitè condicionem l’acceptació d’aquests terminis a l’evolució favorable dels altres temes llargament reclamats.