divendres, 8 de maig del 2020

PREGUNTES FREQÜENTS SOBRE TELETREBALL


M'han assignat Teletreball,  Recursos Humans m'envia un "Acord de Teletreball", l'he de signar?

 

Sí. Des de l'inici de la crisi sanitària, Recursos Humans envia als treballadors assignats a fer teletreball un document per signar. En el seu moment, el Comitè d'empresa va fer les consultes jurídiques oportunes. Les advocades recomanen que els treballadors/res signin les condicions de l'acord. IMPORTANT: és un acord provisional, només ha de ser vàlid durant la situació d'emergència sanitària

 

No faig Teletreball ni feina presencial en quina situació estic?

 

Els mitjans de la CCMA som servei essencial i, mentre duri l'estat d'alarma per la COVID19, als treballadors ens és d'aplicació la instrucció de la Generalitat 3/2020. Això vol dir que, quan no s'està fent teletreball o feina presencial total o parcialment, tenim permís retribuït (NO recuperable) per força major. I, mentre tinguem aquest permís, estem disponibles per reincorporar-nos immediatament a la feina quan se'ns requereixi, llevat de les persones vulnerables per motius de salut.

 

Tinc dret a reclamar fer Teletreball?

 

El Teletreball s'ha d'oferir, quan és factible, en primer lloc a les persones vulnerables per motiu de salut. En segon lloc, per motius de conciliació acreditats. I quan el teletreball no és possible, hi ha el permís retribuït per força major (NO recuperable)

 

Hi haurà possibilitat de fer Teletreball quan s'acabi l'estat d'alarma?

 

Cal distingir bé entre el teletreball que estem fent ara forçats per l’emergència i el teletreball en una situació estabilitzada, quan s’esgoti la vigència de la instrucció de la Generalitat.

Més enllà d'aquest període excepcional, continuarà fent-se Teletreball. Per això, hem plantejat a la Direcció una negociació Ara  per quan s'acabi l'emergència sanitària.

Els principals punts d'aquesta negociació són: la voluntarietat, i la regularització de les condicions de treball, jornada, horaris i prevenció i equipament necessari en el lloc on es fa el Teletreball.


De moment, lamentablement, la Direcció de la CCMA defuig una negociació per un acord de futur pel Teletreball.