dilluns, 18 de maig del 2020

La "desescalada" a TV3 / Teletreball en condicions

La "desescalada" a TV3

 

Calen reforços, renovació d'efectius i descans per a les persones que han portat el pes del treball presencial

 

La primera fase de la "desescalada" iniciada el 4 de maig (TN Matí, Els Matins, ampliació de rodes del 324, allargament del Tot Es mou, i programes especials) ha augmentat visiblement la càrrega de treball que està resultant molt penosa per a la plantilla presencial i ja s’ha fet notar en la salut de les persones. Al principi de l’estat d’alarma la direcció de TVC va assegurar al Comitè d’empresa la voluntat de combinar torns de feina i permís per evitar contagis i apaivagar l’estrés.

 

La següent fase prevista als plans de la direcció és reiniciar a partir de l’1 de juny el Més324, que és un altre programa d’actualitat i en directe, amb tertúlia de plató i que a més implica un torn de nit. I també hi ha projectes pel retorn del Telenotícies Comarques i per la tornada a platós de l’Està Passant durant el mes de juny.

 

La recuperació d’aquests programes no es pot fer sense l’ampliació d’efectius de redaccions, d’equips tècnics, de producció i realització i de serveis diversos, i sense preparar molt bé la prevenció mantenint la distància de seguretat entre els treballadors.  S’ha de tenir en compte els  moviments dels equips tècnics entre platós i edificis i la compartició de sales de control per part dels equips de realització. La tornada del Telenotícies Comarques, implica també la incorporació de la major part o la totalitat de les persones de les delegacions, amb les dificultats d'aplicar correctament les mesures de prevenció necessàries en els locals.

 

El Comitè d’empresa hem plantejat a la direcció aquestes qüestions i esperem resposta aviat, amb la confiança que, per a la recuperació de la programació, es tindrà en compte la salut de les  persones i es reforçaran els equips per pal·liar la sobrecàrrega de feina que s'arrossega.   

 

Teletreball en condicions

 

L’aplicació del teletreball ha ajudat en aquests moments d’emergència  inesperada. Ara cal  regular la seva aplicació a partir de l’experiència que tenim, per aconseguir transparència en l’assignació d’aquesta modalitat de treball, aplicar-la als llocs on sigui possible i efectiva i establir també les prioritats per a les persones que ho necessiten per motius de salut i de  conciliació. 

 

Hem plantejat a la direcció unes propostes que considerem que són perfectament assumibles i que es basen en la voluntarietat, la combinació de la modalitat presencial i de teletreball, la regulació de la jornada, l'equipament necessari, la prevenció de riscos i l'organització de la feina mantenint els vincles del treball en equip.