dimecres, 9 de gener del 2019

S'ha acabat el termini: 35 hores sense condicions / Increment de sou per al 2019: un 2,25% ara i un 2,75% en total

L’incompliment dels acords de transició a les 35 hores per part de la direcció posa en evidència la feblesa de la interlocució amb la direcció de la Corporació.
Segons ens expliquen des de Recursos Humans, des del mes de novembre passat, els departaments de Presidència, de Funció Pública i d’Economia de la Generalitat estan tramitant l’autorització per a les 35 hores.
No entenem el perquè d’aquesta demora, que endarrereix l’aplicació d’uns acords que ja estan en pràctica en molts departaments i empreses públiques des de fa anys.
 
Els acords condicionats a la formació fins a l'abril han quedat devaluats i sense sentit per l'incompliment de la direcció i per la desídia de les conselleries implicades.
 
No és possible resoldre conflictes negociant si no hi ha confiança que els acords es compleixin.
Caldrà trobar interlocutors sòlids abans de posar en marxa futures negociacions que podrien portar el mateix camí de dilacions i incompliments amb connivència amb l’Administració.
 
En el pròxim plenari el Comitè d'Empresa proposarem noves mesures per recuperar, sense condicions, la jornada de 35 hores del nostre conveni.

Increment de sou per al 2019: un 2,25% ara i un 2,75% en total

El govern de la Generalitat ha acordat amb els sindicats majoritaris l’aplicació a tot el sector públic de Catalunya de l’increment de sou per al 2019 acordat a escala estatal.

En concret, a la nòmina de gener del 2019 hi ha d’haver un increment de sou del 2,25% per a tots els conceptes salarials, que queda consolidat a les taules salarials. L’increment final de l’any 2019 arribarà a un 2,75%. El 0,5% restant està dividit en un 0,25% que es materialitzaria al juliol lligat a l’increment del PIB, i un altre 0,25% de fons addicionals que s’ha d’acordar amb la direcció com es distribueix.
Recordem que l’increment de sou del 2018, un 1,95%, també s’ha consolidat en taules. L’acord d’increments de sou al sector públic és per 3 anys (2018, 2019 i 2020).