dimarts, 13 de febrer del 2018

Reunió dels Comitès d'empresa amb el President del Parlament, Roger Torrent

 
Aquest dilluns els Comitès d'empresa de TV3 i Catalunya Ràdio ens hem reunit amb el president del Parlament de Catalunya Roger Torrent.

Durant la reunió el president s'ha mostrat molt receptiu i interessat per les nostres preocupacions: el tancament de programes, producció i corresponsalies a causa del finançament insuficient agreujat pel nou IVA.
També hem exposat l'anòmala situació de la CCMA, amb tots els consellers de govern de la corporació a punt d'exhaurir el mandat, el vicepresident de la corporació en funcions de president i amb la reforma de la llei de la CCMA pendent, malgrat les iniciatives parlamentàries dels darrers anys.

Hem lamentat que no hi hagi contracte programa vigent, amb finançament plurianual suficient i estable, per a la CCMA, i en l'àmbit polític i mediàtic hem rebutjat l'escalada d'atacs injustos i ferotges de destacats dirigents del govern de l'Estat contra els mitjans públics de la CCMA.
En aquest sentit hem reclamat que no es faci el joc als qui volen el desmantellament de la televisió i la ràdio pública de Catalunya i que s'aturin les mesures preventives adoptades per la direcció de la CCMA que són letals pel conjunt del sector audiovisual de Catalunya.

Per la seva banda, Roger Torrent ha recordat que la Comissió de control parlamentari de la CCMA s'ha de constituir aviat i hem demanat al president que ens orienti per traslladar al Parlament i al futur govern la necessitat urgent d'aturar mesures irreversibles.

El president ha dit que el Parlament no pot prendre una decisió executiva d'aportació econòmica al pressupost de la Corporació, tot i això, sí que seria possible que els grups parlamentaris i/o la Comissió de control trobin una fórmula que insti al futur govern a atendre el cas del dèficit de l'IVA.
Aquesta acció parlamentària tindria especial valor si reflectís un ampli consens dels partits polítics.

Per acabar, el president Torrent s'ha compromès a parlar amb els grups parlamentaris, i des dels Comitès procurarem reunir-nos aviat amb la Comissió de control de la Corporació per trobar solucions que desbloquegin els dos temes: el finançament necessari i la renovació del Consell de govern de la CCMA.