dimecres, 7 de febrer del 2018

MÉS TV3, MÉS CATALUNYA RÀDIO, MÉS AUDIOVISUAL


Sota aquest lema, representants diversos del sector audiovisual afectats pel pla de "contenció" aprovat pel Consell de la CCMA han confluït aquesta tarda davant de les instal·lacions de TV3 per reclamar una altra resposta al problema de l'aplicació de l'IVA que afecta de manera decisiva els pressupostos de la CCMA.

Han intervingut Marta Fernández del Col·legi Professional de l'Audiovisual, el corresponsal de TV3 i CR a l'Amèrica Llatina, Joan Biosca, acomiadat pel tancament de la corresponsalia de Buenos Aires, el president de PROA, Raimon Masllorens, la presidenta del Comitè d'empresa de Catalunya Ràdio, Mercè Alcocer, l'històric redactor d'Esports Jordi Robirosa, el president de l'Associació d'Actors i Directors, Àlex Casanovas, i la presidenta del Comitè d'empresa de TV3, Roser Mercadé. Entre altres actors de conegudes telesèries hi havia Enric Majó, Carme Sansa, Manel Barceló, Mingo Ràfols, etc.

Totes les intervencions han coincidit en els danys irreparables que comportaran decisions precipitades d'eliminar programes, línies de producció i corresponsalies, i abandonar drets esportius.
Durant l'acte s'ha reclamat a la direcció de la CCMA que s'aturin les retallades, i als representants polítics que compleixin les promeses electorals d'atendre amb urgència l'impacte del dèficit sobrevingut pel nou càlcul de l'IVA en el pressupost de la CCMA.
Per part dels Comitès d'empresa s'ha reafirmat la voluntat de comprometre's al màxim per aconseguir evitar el desmantellament de la producció i la programació de TV3 i Catalunya ràdio.