dijous, 14 de setembre del 2017

Nou incompliment amb la reforma de la llei de la CCMA


El Parlament s’havia compromès a reformar la llei de la CCMA dins del primer semestre del 2017. Tots els grups del Parlament havien acordat abordar la reforma l’octubre del 2016 i es va crear una ponència conjunta el gener de 2017. S’havia arribat al compromís de fer el canvi parcial de la llei, només pel que fa a la governança de la Corporació, i així revertir la governamentalització del 2012. Aquest mes de setembre, finalment, la llei havia d’anar al ple del Parlament.

JxSí i la CUP han decidit a darrera hora la supressió dels plens del Parlament fins passat el Referèndum i, per tant, la reforma de la CCMA queda enlaire un cop més com ja va passar a la darrera legislatura.

Aquest nou incompliment no és l’únic que afecta els mitjans de comunicació públics catalans, la situació dels quals pel que fa a les lleis i organismes que la regulen, és la següent: el Contracte Programa tenia el compromís del Govern de ser aprovat el primer semestre de l’any i s’havia prorrogat fins al setembre la seva aprovació (està caducat des de 2009); el Mandat Marc va caducar el 2016 i el febrer del 2018 esgota la seva pròrroga; el mandat del Consell Assessor va caducar el 2016; el Consell de Govern de la CCMA té la meitat dels seus consellers amb el mandat caducat i en funcions des de 2015; la presidència de la Corporació està ocupada en funcions des de fa 18 mesos. Això sí, quan per raons polítiques es va voler canviar el director de TV3 es va solucionar en 48 hores.

Per això reclamem de la Mesa del Parlament i als grups parlamentaris que no es desconvoqui el ple previst en el qual s’havia de parlar de la necessària reforma de les lleis audiovisuals i de la CCMA o bé que es concreti un nou ple amb aquest punt a l’ordre del dia.