divendres, 26 de maig del 2017

Novetats a l'organigrama / Producció i programació / Espai saturat al CEI / Unitats Mòbils / TUNEGEM LA PEDRA


Novetats a l’organigrama

La direcció de la CCMA ha anunciat un canvi important en l’organigrama: Christian Garcia passa de director "confluït" a director corporatiu d’Esports, situat al mateix nivell de responsabilitat que els directors de TVC i de Catalunya Ràdio.  Segons el director de TV3 aquest esquema de “supradirector” encara no es trasllada a Informatius.

Aquesta reorganització, que forma part de l’estratègia del Consell de govern, pot comportar  conflictes en la presa de decisions i  retalla el marge d’autonomia dels directors dels mitjans en relació al Consell de la CCMA.
En els pròxims dies esperem que el nou director corporatiu d’Esports ens expliqui els seus projectes i quina és la seva visió sobre els Esports i el canal Esport3.

D’altra banda, també  hi ha hagut moviments en l’estructura de planificació de recursos (plànning), que ara passa a dependre d’Andreu Martínez, Director de Recursos Humans i Estratègia, que  va arribar a la CCMA l’any 2015 de la mà de Brauli Duart des del departament d’Interior i que ha anat canviant i afegint  competències des del seu fitxatge. En el poc temps que porta a la CCMA ha estat director d’Estratègia Corporativa, director de Mitjans Digitals i Estratègia, Director d’Estratègia i Recursos Humans, i ara també assumeix el departament de planificació que depenia de Gestió de Recursos, l’àrea que dirigeix Teresa Farré.
Andreu J. Martínez 


Producció i Programació d' Estiu i nova temporada

Aquest dijous hem fet la reunió de seguiment de producció, la primera amb Vicent Sanchis des que és director de TVC. Ha posat èmfasi en què a l'estiu la programació no ha de baixar de nivell i en què, a falta de més injecció econòmica, cal buscar més recursos per a la programació per la via de trobar esponsorització.

Els programes previstos per a l’inici de temporada s’avancen a l’estiu: continuarà “Joc de Cartes”, “Els Matins” (dues hores diàries), nous episodis de “El Foraster”, començarà  ”Aeroports”, “Això no és un trio”, i alguna sèrie de producció aliena.
Pel que fa a les novetats de setembre hi haurà nous capítols de la sèrie “Merlí” i començaràn la nova telenovel·la que substituirà “La Riera” i un nou programa produït per Mediapro en comptes de “Divendres” , entre altres produccions que encara no estan concretades. S’acaba “Espai Terra”, perquè la direcció ha decidit tancar l’únic programa amb continguts de medi ambient i natura. L'argument de consolació és que s'inclourà aquesta temàtica en el nou magazín del matí. Recordem que fa uns anys ja es va eliminar el programa "El Medi Ambient".

Espai saturat al CEI

Per a la nova etapa de “Els Matins” està previst el trasllat de part de l’equip del programa al CEI. Des del Comitè  hem insistit que els espais a la redacció d’Informatius, les sales de maquillatge i altres dependències d'aquest edifici estan del tot saturats i no veiem possible encabir més gent. 
La direcció s’ha compromès a fer una nova reunió per informar de l’evolució i terminis de les obres de l’edifici annex i també del projecte concret de redistribució d’espai de la primera i segona planta del CEI en què estan treballant els directius d'Informatius.

Unitats mòbils

Des del Comitè hem plantejat a la direcció un seguit de casos relacionats amb les assistències de les Unitats mòbils que sovint s’externalitzen per falta de dotació de personal intern, i per la imposició de no contractar. La direcció ha volgut justificar algunes d'aquestes externalitzacions, però s'han compromés a obrir el diàleg amb el Comitè i a informar millor.


TUNEGEM "LA PEDRA"

La resposta de Núria Llorach, en nom del Consell de govern, a la proposta del Comitè de substituir la inscripció del monòlit de l'entrada de TV3 ha estat xocant. Declina prendre una decisió en aquesta matèria tan transcendent fins que el Parlament de Catalunya digui alguna cosa al respecte. Això és ben sorprenent, perquè en canvi  la Vicepresidenta i Presidenta en funcions des de fa 13 mesos no respecta la decisió del Parlament que li demana la dimissió, o reprova el nomenament del director,.


Mentre la direcció de la Corporació s'ho rumia, anirem fent : 


 DIMARTS 30, a les 13:30h reinaugurem LA PEDRA