divendres, 23 de setembre del 2016

Recuperació parcial de la paga retallada de 2012


En compliment dels acords de la Mesa de Negociació del Sector Públic de Catalunya, la Generalitat va publicar el 21 juny el decret 4/2016, segons el qual es retorna als treballadors públics de Catalunya un 20,77% dels diners descomptats el 2012 en la retallada de la paga de Nadal, que en el cas de la nostra empresa es va concretar en el 7,14% del sou anual (més d’una paga extra).
El govern es va comprometre a fer aquest retorn a les nòmines d’octubre o novembre del 2016.

La direcció de la CCMA ha informat que farà efectiu el retorn a la nòmina de novembre 2016 a tots els treballadors en actiu en aquests moments.
Aquesta devolució de sou correspon també a tots aquells companys que estaven en actiu el 2012 i ara no ho estan per diversos motius (PAC, baixes definitives o temporals, excedències, permisos).

Recursos Humans ha enviat fa dos dies una carta a aquests companys comunicant que, des de la data de publicació del decret (21 de juny) tenen 3 mesos per reclamar aquests diners que són seus. Per tant tenen només dos dies per fer la corresponent resposta. Un cop més,  la direcció retarda tot el que pot les comunicacions i l’execució d’acords quan aquests són favorables als treballadors, contrastant amb la diligència extrema amb què executa qualsevol retallada de drets laborals o de salaris.

Recordem que, a més, l’Audiència Nacional va sentenciar a favor dels Comitès de TV3 i Catalunya Ràdio el retorn del 41% d’aquella retallada del 2012 a tots els treballadors. Aquesta sentència ha estat recorreguda per la direcció de la CCMA davant del Tribunal Suprem. Si el Suprem ratifica la sentència, aquest retorn s’haurà de fer independentment de les quantitats recuperades.

Obres a l’edifici annex al CEI

La direcció de la CCMA ha decidit per fi reprendre les obres per acabar l’edifici inacabat des de fa anys al costat del CEI i descartar l’ampliació de la planta baixa. Unes obres  que servirien per recuperar el projecte de trasllat de les redaccions de Catalunya Ràdio i potser també del personal d’altres seus com ara les oficines llogades a Il·lumina. Amb aquesta inversió en obres es guanyaran 5 mil metres quadrats d’espai, i seria lògic aprofitar-los per estalviar el cost del lloguer dels despatxos de la CCMA a Via Augusta-Ganduxer. Estem pendents d’una reunió amb la direcció per conèixer l’abast del nou projecte i les implicacions que té amb la confluència de TVC i Catalunya Ràdio.

Horaris fora de conveni

El Comitè d’empresa ha donat suport  les demandes sobre els horaris de 9,22 concentrats en quatre dies imposats a treballadors que no hi estan d’acord. Recordem que aquesta modalitat horària no es pot imposar unilateralment, i que només està acordada amb el Comitè pels torns del canal 324.

Pendents de la producció pròpia, dels Drets del resum de la lliga de futbol i del “Club de la mitjanit”

Hem reclamat una reunió sobre  producció interna perquè ens donin detalls sobre els projectes de programes pels pròxims mesos, al CPA es nota la pèrdua de la producció del programa d’entreteniment setmanal que no es reprendrà fins al primer trimestre de l’any que ve. També hem reclamat a la direcció d’esports que ens expliqui l’acord amb Mediapro pels drets del resum de la lliga de futbol i  les contrapartides negociades. D’altra banda també volem informació sobre les condicions laborals i professionals dels treballadors del programa “El Club de la mitjanit” que s’emet simultàniament pel canal Esports 3 i per Catalunya Ràdio.