divendres, 29 de gener del 2016

Nous tràmits per a la publicació al DOGC del XIIIè conveni


Comunicat 2/2016
En el tràmit de publicació al DOGC del XIIIè Conveni Col·lectiu, el departament de Treball va respondre amb una comunicació que considerava el Conveni només vàlid al centre de Sant Joan Despí, perquè no li constava la participació de representació dels treballadors de les delegacions territorials de Catalunya.
Malgrat la documentació i argumentació aportada pel Comitè i per la direcció demostrant que el Comitè d’empresa és el representant unitari de tota la plantilla de les delegacions, el Departament de Treball ens ha forçat a buscar una solució alternativa per assegurar la plena cobertura del Conveni a tots els treballadors.
Per això, el plenari del Comitè d’Empresa, després de reunir-se amb els treballadors de les delegacions territorials, i amb l’assessorament dels seus serveis jurídics, ha decidit per unanimitat signar novament el Conveni Col·lectiu, afegint a la firma del Comitè d’empresa la signatura de les seccions sindicals i fent al mateix temps una nova manifestació de la representativitat del Comitè com a òrgan unitari de tots els treballadors. Aquesta va ser una de les opcions suggerides pel mateix Departament de Treball.
Com a conseqüència, aquest dijous 28 de gener, hem tornat a signar el Conveni Col·lectiu i el document serà presentat novament per a la seva publicació al DOGC.

ACORD PER A L’APLICACIÓ DE L’INCREMENT DE L’1%
COMPLETEM LA PAGA DE MARÇ
Aprofitant aquesta reunió, s’ha signat també un acord per a l’aplicació de l’augment de l’1% del sou anual de 2016, aprovat pel Govern per a tots els treballadors del sector públic de Catalunya.
El Comitè i la Direcció hem acordat que aquest increment de sou anual s’apliqui a completar  la paga extra de Març. La part restant d’augment del sou anual s’aplicarà al sou mensual i les taules salarials 2016 seran modificades amb els nous salaris.
El retorn de la part restant de la paga extra retallada el 2012, que també ens és d’aplicació, queda pendent del desenvolupament de la moció aprovada al Parlament de Catalunya, que recull el retorn d’aquests diners a terminis que han de ser acordats per la Mesa de la Funció Pública.
Per primer cop des de 2010, es produeix un increment del sou anual, que ve a minvar lleugerament les fortes retallades que hem patit els darrers 5 anys. Tot i que encara queda molt camí per recórrer, seguim en la línia de recuperació iniciada amb el retorn del RAV.

PROPOSTES PEL PLA FORMACIÓ 2016
També us informem que està oberta la sol·licitud del Pla de Formació 2016. Volem recollir propostes de treballadores i treballadors en aquest àmbit. Us agrairíem que ens les feu arribar a la bústia del Comitè d’Empresa: comiteempresa@tv3.cat
Podeu consultar al Confluence https://confluence.tv3.cat/display/FID els cursos que s’han fet i s’estan fent darrerament.
A la Comissió de Formació hem demanat que a la pròxima reunió es faci el seguiment de les accions formatives proposades per treballadores i treballadors ara fa un any, per tal de veure quines ja s’han realitzat durant el 2015 i quines resten pendents per aquest 2016.