dijous, 28 de gener del 2016

CAL UNA NOVA ETAPA ALS MITJANS PÚBLICS


Els Comitès d'empresa de TV3 i Catalunya Ràdio conjuntament va emprendre, abans i després de les eleccions catalanes, una ronda de trobades amb les candidatures i els grups parlamentaris per plantejar les propostes de futur que creiem necessàries per mantenir el futur dels mitjans de la CCMA i per oferir el servei públic que tenim encomanat per llei del Parlament.

En aquestes trobades, que encara no han acabat, els Comitès vam valorar com a profundament negativa l'etapa de Brauli Duart al capdavant de la Corporació, on va voler aplicar mesures molt lesives contra els treballadors, dictades directament des del Govern de la Generalitat (ERO, retallades salarials...). Per això, a més de combatre amb la mobilització aquestes mesures, vam reclamar la dimissió del President del Consell i la derogació de la contrareforma de la Llei de la CCMA del 2012, aprovada per CiU i el PP, per acabar així amb la dependència governamental, que és clarament perniciosa no sols pels continguts sinó també per a la mateixa gestió de l'empresa.

També vam reclamar com a absolutament necessària l'aprovació d'un Contracte programa que asseguri un finançament estable, suficient i adequat a les funcions de servei públic que ens encarrega el Parlament a partir del Mandat Marc, en un entorn laboral d’igualtat de tots els treballadors de la CCMA S.A.

Alguns grups es van mostrar favorables a reprendre la reforma de la llei que es va aturar la legislatura passada, i en el curs de la qual van comparèixer al Parlament els Comitès i els sindicats de la Corporació. Altres, com Junts pel Sí, no ho veien prioritari i es remetien a l'aritmètica parlamentària. 

Ara, un cop amb el govern constituït, és conegut que CDC i ERC han pactat la continuïtat de Brauli Duart al capdavant de la Corporació i s’estan repartint els principals càrrecs de TV3 i Catalunya Ràdio

El Comitè d'empresa vol reafirmar que no és això el que correspon en aquesta nova etapa política. Perquè així no es resolen els problemes plantejats als mitjans de la CCMA,  sinó que poden empitjorar, i d’aquesta manera es consolida el control del Govern sobre el que han de ser mitjans públics, al servei de tota la societat.

El que pertoca és que el Parlament reprengui ben aviat les tasques de la reforma de les lleis audiovisuals i retorni a la via del consens, que és bàsica en una qüestió de país com són els mitjans de comunicació públics, que com el seu mateix nom indica no són mitjans que hagi de controlar el govern de torn.