divendres, 11 de desembre del 2015

La direcció de la CCMA demana als directius de TVC mesures sobre plantilla i producció

La direcció de la CCMA ha explicat al Comitè d’empresa que ha donat instruccions als Caps d’àrea i de Producció de TVC perquè preparin per a la primera quinzena de gener propostes per fer una reducció del 10% de les hores d’assignació a producció de programes del personal operatiu.

Justifiquen aquesta petició excusant-se en la probable pròrroga de pressupostos i en la restricció imposada per la Generalitat sobre la contractació de treballadors. Reconeixen la pressió i la càrrega de treball que s’està produint sobre la plantilla molt perjudicada per la pèrdua de personal a causa del PAC i han decidit no concedir més permisos que els estrictament protegits per llei o Conveni. Així la direcció afirma unilateralment que no autoritzarà més permisos com els previstos en el PAC

També asseguren que la pròrroga de pressupost no permetrà inversions en obres d'ampliació del CEI previstes per a la confluència de redaccions i tampoc a l’adaptació a l’HD del plató 1. D’altra banda, ens han dit que la producció de la telenovel·la que substituirà “La Riera” es farà amb producció interna als estudis d’IMAGINA dels quals s’està renegociant el contracte.

Recuperació de la Contractació pel manteniment de la producció


Des del comitè hem reclamat a la direcció de TVC que ens expliqui quins són els plans de producció i quina és l’estratègia de programació en l’actual context de pressió sobre la plantilla i de pròrroga de pressupost. Cal que s’obri de nou la contractació de treballadors necessaris per a les substitucions i pics de feina per poder mantenir la producció interna. En aquest sentit, reclamem que s’apliqui el que està previst al conveni: contractació lligada als plans de producció.

Pressupost suficient i estable per a la Corpo


La corporació necessita un pressupost suficient i estable, és a dir, un Contracte Programa com cal. Això és el que el comitè ha plantejat a tots els grups parlamentaris amb els quals ens hem reunit en els darrers mesos. La CCMA és la principal indústria audiovisual de Catalunya i ha de mantenir la seva capacitat de producció per continuar sent el motor del sector.

La Direcció que va fer el PAC ha de marxar


Després d'acomiadar 300 persones, eliminar els col·laboradors i la contractació temporal, encara pretenen aplicar més mesures sobre la plantilla i la producció al·legant que és a causa del PAC i de la pròrroga del pressupost. El balanç de la gestió d'aquesta direcció no pot ser més negatiu. Per això el Comitè d'Empresa reclama un cop més un canvi de la direcció de la CCMA, que és la que ens ha portat la pèrdua de llocs de treball i la reducció de la capacitat productiva per raons únicament polítiques, dictades des del Govern. Per això cal desgovernamentalitzar la Corporació, a través de la reforma de la llei i de retornar al camí del consens parlamentari que es plantegi una direcció professional.