divendres, 19 de febrer del 2016

Duart torna a la Comissió de control


Comunicat 3/2016

Repartiment de Càrrecs directius
En la compareixença a la comissió de control del Parlament, el president del Consell de la CCMA, Brauli Duart, ha hagut de respondre un seguit de preguntes incòmodes sobre els nomenament de càrrecs que s’estan pactant aquests dies a la Corporació entre les principals forces que formen el govern.
Des del Comitè d’Empresa reiterem la necessitat que es reformi  la Llei  de la CCMA per desgovernamentalitzar-la i fer uns mitjans més plurals i oberts al conjunt de la societat.
Altre cop Duart posa la plantilla al punt de mira
Brauli Duart ha dit que la partida de personal representa més del 50% del pressupost  i ha  tornat a assenyalar els treballadors com un problema i no com l’actiu que fa possible produir programes i aconseguir bons resultats durant aquest anys d’escanyament pressupostari que hem patit tots.  Amb un pressupost suficient i adequat és evident que els percentatges de les partides pressupostàries s’equilibrarien, i això és el que ha de procurar el president del Consell.
Reclamem un pressupost suficient i estable pel funcionament de la CCMA: un pressupost que permeti, a través d’un contracte programa, afrontar els reptes de futur
La Corporació demana al Govern diners extra per fer la confluència
La CCMA ha demanat al Departament d’Economia aportacions extraordinàries per a fer inversions destinades a les obres d’ unificació de redaccions. El desembre passat ens havien comunicat que s’aturaven  els plans de confluència perquè la incertesa política d’aquell moment augurava una pròrroga de pressupostos.
Ara, dos mesos més tard, l’aprovació de nous pressupostos continua sent una incògnita i considerem una temeritat destinar milions d’euros, en plena crisi pressupostària, a aquest projecte que genera molta desconfiança.
Finalment els màxims directius de la CCMA s’abaixen el sou
Tothom sap que el director de TVC i el president del Consell de la CCMA són uns dels directius del sector públic que més diners cobren. En els pressupostos de 2015 estava previst que es limitessin els sous dels alts càrrecs d’empreses públiques i la CCMA ha demorat l’aplicació de la mesura més d’un any.