dimecres, 28 de desembre del 2022

Una CCMA amenaçadora i molt opaca

 

Romà Vilanova, responsable de l’Àrea Corporativa d’Organització, Processos i Recursos Humans, ha comunicat la baixa de David de Abàsolo, director de l’Àrea de Desenvolupament i Estratègia de RH.

Poques hores després hem sabut que havia estat un acomiadament fulminant. 

Com a comitès, el primer que hem de lamentar és l’estil emprat per la direcció per acomiadar un dels principals responsables de Recursos Humans, amb qui sovint hem discrepat, fins ahir mateix. Però tampoc no oblidem que David de Abàsolo és, per exemple, el principal responsable de la bona gestió de la pandèmia que es va fer a TV3 Catalunya Ràdio o de la feina ingent per fer el procés per estabilitzar tots els indefinits no fixos, que ha deixat ben encarrilat.

 

A l’hora de fer balanç, els comitès ho posem tot sobre la taula i lamentem l’acomiadament, i més encara quan es fa d’aquesta manera i en plenes festes nadalenques. 

 

Volem fer palès el nostre desacord en la gestió que la nova direcció de RRHH  i el Consell de govern està fent dels Mitjans de comunicació públics de Catalunya. En els últims mesos han incrementat, notablement, els nomenaments de nous alts càrrecs vinguts de fora. Fins al punt, que per facilitar-ne l’entrada de nous, s’acomiada una persona que durant 20 anys ha treballat a la Corporació.

 

Més enllà del degoteig continu de nous càrrecs i algun acomiadament per “fer lloc” a gent del cercle dels directius nous, continuem sense saber quines són les intencions de la direcció per al futur de l’empresa. Des de fa mesos estem denunciant el fitxatge de molt personal extern, d’alta direcció i retribució, de la confiança del Consell i la direcció de la CCMA.  

 

Els plans de “refundació” anunciats per la nova CCMA es mantenen en l’opacitat, i ens fa pensar que els plans consisteixen en l’externalització dels projectes estratègics, com ara la creació de l’OTT (plataforma tipus Netflix, HBO, etc.), menystenint la capacitat interna d’una plantilla experimentada i amb un gran bagatge tecnològic.  

 

Per aquest motiu hem demanat una reunió urgent amb la Presidenta del Consell de la CCMA i les directores de Mitjans Digitals i de l’Àrea Tècnica, perquè ens informin amb detall dels seus plans i per transmetre la preocupació per la falta d’informació i la poca transparència en la designació de càrrecs.