divendres, 10 de juliol del 2020

Mascareta obligatòria, però amb criteri / No Abaixem la Guàrdia: la prevenció és la clau

La Generalitat ha ordenat a tot Catalunya  l'ús obligatori de les mascaretes de protecció de la Covid19.
La direcció d'Informatius  ha comunicat una norma d'obligació de portar la mascareta en tots els directes i cròniques des de l'exterior dels estudis. Aquesta instrucció dictada per Informatius no té en compte excepcions de sentit comú en el cas que els stand up siguin a l'aire lliure en espais sense afluència de persones.

Hem reclamat a la direcció  i al Servei de Prevenció que es faci una consulta específica a les autoritats sanitàries per a l'ús de les mascaretes en exteriors i en els programes de plató amb més d'un presentador o presentadora, amb convidats i tertulians. 
Si l'ús de la mascareta és obligatori, seria un contrasentit que les persones que fan cròniques i directes portin mascaretes en espais oberts,  i en canvi als platós tancats, quan surten diverses persones juntes per pantalla, no s'en porti.
 
No Abaixem la Guàrdia: la prevenció és la clau

Les darreres setmanes al Comitè hem rebut missatges de preocupació de companys perquè s'han relaxat les mesures de prevenció les instal·lacions de TV3. 

No abaixem la guàrdia: cal portar les mascaretes en reunions, en els platós,  quan ens desplacem,..., hem de respectar les distàncies de seguretat d'un metre i mig com a mínim.
Cal seguir utilitzant el gel, rentar-nos les mans i fer servir correctament el material de prevenció en els vehicles, les cabines de so ...

És important protegir-nos i protegir els altres perqué la Covid19 encara belluga.

Des del Comitè hem reclamat al Servei de Prevenció que s'extremi la prevenció  amb mesures concretes per a la delegació de Lleida i pels equips que es desplacen al Segrià.