dilluns, 20 de juliol del 2020

L’agonia del Consell de la CCMA

Núria Llorach, vicepresidenta de la CCMA, ha sorprès tothom amb un intent fallit de cessament del director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo.

En la  votació que ha fet el Consell de la Corporació hi ha hagut empat entre els 4 membres que queden, Núria Llorach, Antoni Peman, Rita Marzoa i Armand Querol.

I a continuació han votat per unanimitat encarregar pel setembre a Andreu Joan Martínez, (càrrec retornat d’Interior fa uns mesos), la feina de regular un procés de selecció de nous directius dels mitjans.

Renovar els  directius de les empreses amb un concurs està bé, però no de la mà de l’actual Consell: no pot ser que els actuals consellers i conselleres de la CCMA continuïn al càrrec.

L’intent de Llorach de fulminar Gordillo es produeix després de la sortida per sorpresa de Mònica Terribas de Catalunya Ràdio, i culmina el sostingut enfrontament que el director de la cadena té amb la cúpula de la CCMA des de fa anys.

És preocupant el poc pudor amb què els directius i responsables de la CCMA traslladen a la gestió dels mitjans les seves batalles personals i diferències de sector polític. Per això, després d’aquest últim espectacle, haurien de plegar i deixar pas a una direcció dels mitjans i de la Corporació, plural i  independent del poder polític. El repartiment de càrrecs de les empreses de la CCMA entre els socis de govern i la petrificació d’un Consell de govern de la CCMA agònic, s’ha d’acabar. 

Un cop més els representants dels treballadors reclamem al Parlament que apliqui la Llei aprovada l’octubre passat i compleixi amb la seva obligació de democratitzar i despartiditzar els Mitjans Públics.