divendres, 12 de juny del 2020

La programació que ve / La regulació del Teletreball, indispensable / La direcció de la CCMA va d'"escanyapobres"

La programació que ve


En la videoreunió de seguiment de la producció entre el Comitè d'empresa i la direcció de TV3 ens han informat de les línies generals de represa de programació i les novetats previstes.

Per a la programació d'estiu destaquen: "Res és impossible", "Cool hunters", "Revolució 4.0", "Joc de cartes d'estiu", "Aire lliure"... De cara al setembre, estan previstos: "Joc de cartes", "Merlí", "Pop up 3", "Persona infiltrada", "Faq's", "Està passant", "Nous fills", "El cotxe", especials del "Volem saber", "APM", "30 minuts", "Sense ficció", "Atrapa'm si pots "...

En l'àmbit dels Informatius diaris, s'anirà recuperant el canal de notícies 324 i està previst pel 29 de juny la tornada del Telenotícies Comarques.

Segons la direcció, la baixada d'ingressos publicitaris condiciona la represa de la Telenovel·la i del "Polònia", i han demanat una aportació extraordinària per assegurar-ne la continuïtat. D'altra banda, la Conselleria de Cultura ha fet una aportació de 6 milions perquè la CCMA promocioni producció cultural, d'animació, infantils o ficció amb el sector audiovisual català.

Un altre punt delicat és la producció i programació d'Esports, molt vinculada a l'activitat de les Unitats Mòbils. Tornarà el "Gol a Gol", i els diumenges a la nit, per TV3,  s'emetrà un programa nou, "Onze",  tipus "late show" d'esport. El Club de la Mitjanit no es recupera de moment pel Canal Esport3perquè la direcció situa la prioritat en la programació de TV3. Les transmissions esportives estan condicionades a la negociació de drets que es facin durant aquests mesos.

Com a novetat també cal destacar la nova "Marató" que enguany estarà dedicada a la Covid19 i arrencarà al setembre amb un programa especial de 4h.

Des del Comitè d'empresa hem insistit en la represa de la producció de la telenovel·la "Com si fos ahir" de seguida que les condicions de prevenció ho permetin i el manteniment del "Polònia", tots dos programes emblemàtics de TV3.

Igualment reclamem a la direcció un pla de recuperació de la programació d'esports que inclogui el programa informatiu diari en la franja de la tarda o vespre.

D'altra banda insistim que cal replantejar-se el finançament. En un context de davallada constant dels ingressos publicitaris, la Corporació necessita un pressupost plurianual estable i suficient, concretat en el contracte programa que fa anys que reclamem.


La regulació del Teletreball, indispensable


A la videoreunió de seguiment de la producció també hi era present Andreu Joan Martínez, responsable de Recursos Humans de la Corporació que, un cop més, ha donat llargues i cap concreció a les propostes de regulació del Teletreball que ha fet el Comitè d'empresa.

Des d'aquí advertim de la necessitat de fer un acord de Teletreball basat en la voluntarietat, facilitar l'equipament i manteniment necessari a càrrec de l'empresa, respecte a la jornada de treball i dret a la desconnexió entre altres qüestions.

La direcció de la CCMA va d'"escanyapobres"


Durant els períodes més durs de la crisi per la COVID19, els treballadors i treballadores de TV3 hem sigut personal essencial des dels nostres llocs de treball presencials o des del teletreball.

Ara que comencem a sortir del moment crític, trobem un seguit de conflictes que afecten els treballadors presencials que han estat al peu del canó durant les pitjors setmanes. No és admissible que a aquests companys se'ls hi redueixi el salari i cobrin menys durant la pandèmia que abans de la COVID19.

Exigim a la CCMA el pagament íntegre de les hores nocturnes i les hores extres i altres conceptes de la variable, i que no es treguin de la màniga fórmules per retallar les nòmines.