dijous, 19 de desembre del 2019

Preacord 35 hores sense condicions, Manteniment de Plantilla i calendari de Vagues al GENER

Els Comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio hem arribat a un preacord amb la direcció que exposarem per a l’aprovació de l’Assemblea

 
Punts del preacord:
 
35 hores, sense condicions:
 
·         Amb efectes 1 de gener del 2020, la jornada laboral serà de 35 hores setmanals i es recuperen les taules salarials referenciades a la jornada anual de 1.568 hores  
·         S’eliminen del conveni els paràgrafs i disposicions d’inaplicació de les 35 hores 
·         El 31 de desembre del 2019 queden derogats els acords transitoris de novembre del 2018 sobre jornada (35 hores efectives amb 2 hores i mitja no planificades a justificar amb formació)
·         Des de l’1 de novembre del 2019 ja no es requereix la compensació d’hores de formació.
·         S’amplia fins al 31 de maig del 2021 el termini d’acreditació de la formació pendent del període febrer-novembre del 2019
 
Acords sobre Plantilla:
 
·         El Contracte programa (2020-2023) que s'ha d'aprovar inclourà el manteniment de la plantilla, Amb aquesta garantia,es podran inicar les jubilacions parcials amb contracte de relleu.
·         Es garanteix la cobertura amb contractes fixos de, com a mínim, el 75% de les vacants que es produeixin. En tot cas, el conveni estableix que la contractació temporal sobre el total de la plantilla no pot superar el 12%.  La Comissió paritària de contractació acordarà una previsió de contractació temporal per al 2020, en base a les dades del 2019 de baixes per malaltia i de la contractació temporal que hi hagi hagut.
·         "Indefinits no fixos": les places dels contractats "indefinits no fixos", s’identificaran en una Relació de Llocs de Treball, i no es trauran a concurs, com a mínim fins al moment que es dicti sentència del Tribunal de Justícia de la UE sobre el tema, i llavors les dues parts haurem de negociar. 

El preacord sobre les 35 hores està condicionat per part de la direcció a l’autorització de la Comissió de Retribucions de la Generalitat.
 
El Comitè d’empresa, en previsió que l’Administració vulgui demorar aquest acord o l’ intenti desvirtuar, plantejarà a l’Assemblea un calendari de vagues d’una hora a partir del 20 de gener.