dimecres, 26 de setembre del 2018

COMITÈS D’EMPRESA I CONSELLS PROFESSIONALS DE LA CCMA RECLAMEN QUE S’ATURI L’HOSTILITAT

Carta adreçada a la Comissió de control de la CCMA per demanar al Parlament un compromís dels partits per frenar les declaracions incendiàries contra TV3 i Catalunya ràdio. 



Sr. President de la Comissió de Control de l'Actuació de la CCMA,


Benvolgut David Mejía,

Els representants dels treballadors dels mitjans de la CCMA, Comitès d’Empresa i Consells Professionals de TV3 i Catalunya Ràdio, us volem fer una petició perquè s’inclogui en la pròxima reunió dels diputats de la Comissió de Control.

Demanem als partits polítics representats en aquesta Comissió i en aquest Parlament que prenguin el compromís ferm d’aturar els discursos i missatges d’agitació contra TV3, Catalunya Ràdio i la resta de mitjans de comunicació. Aquest tipus de manifestacions creen un clima, fomentat des d’algunes formacions polítiques, que és amenaçador per als treballadors i treballadores dels mitjans, que fem la nostra feina sota una pressió i una hostilitat perillosa, com s’ha demostrat en diverses ocasions en els darrers mesos. Hem patit atacs a les seus i a les unitats mòbils. Els equips de rodatge han rebut cops durant  les connexions en directe i, més recentment, un company de Telemadrid va ser escridassat i colpejat per un grup de manifestants perquè el van confondre amb un càmera de TV3 quan cobria una concentració al parc de la Ciutadella.

A la darrera entrevista a TV3 al líder de Ciutadans, Albert Rivera, les dures acusacions que va fer, segons el nostre parer injustificades i incendiàries, van aprofundir en aquesta línia d’assenyalar els mitjans i els professionals que hi treballem, desprestigiant-nos sense esgrimir arguments. No podem continuar així.

Reclamem que la Comissió de Control, des de la presidència i des de la mesa, reclami als responsables polítics que posin seny i no atiïn més el foc de la crispació social, en general i contra els mitjans i els seus treballadors en particular.

Reclamem que les crítiques i valoracions sobre la feina als mitjans de la CCMA es facin a la Comissió de Control parlamentari amb l’objectiu de fer uns mitjans millors.

Reclamem del Parlament que es renovi com pertoca el Consell de Govern de la Corporació, d'acord amb el criteri d'àmplies majories, i que es reformi d’una vegada la llei de la CCMA amb aquests criteris per desgovernamentalitzar TV3 i Catalunya Ràdio.

En definitiva, reclamem que es deixin els mitjans de la CCMA fora de la batalla política entre partits.

Signat:

Roser Mercadé, presidenta del Comitè d'Empresa de TV3
Mercè Alcocer, presidenta del Comitè d'Empresa de Catalunya Ràdio
Lluís Caelles, president del Consell Professional de TV3
Montse Poblet, presidenta del Consell Professional de Catalunya Ràdio