dimecres, 26 de setembre del 2018

35 Hores / IT i increments 2018 / Multes

DILACIONS I ENTREBANCS A LES 35 HORES

Directius de Recursos Humans han comunicat al Comitè d’empresa que la CCMA no compta amb “l’habilitació legal” de l’Administració pública per tornar a les 35 hores. Des del Comitè hem advertit a la direcció que no acceptarem dilacions i entrebancs al compliment del conveni que diu ben clar quehem de recuperar la jornada quan desaparegui la imposició legal que ens obliga a les 37 hores i mitjades del 2012, ara fa 6 anys.
La reticència a complir el conveni ens torna a portar al conflicte, i emprendrem les accions legals i mobilitzacions que calgui per recuperar les 35 hores.
En els pròxims dies convocarem assemblees per proposar mesures de mobilització encaminades a fer efectives jornades de 7 hores diàries en compliment dels compromisos de conveni.


INCREMENT 2018 I 100% DEL COMPLEMENT DE LES BAIXES, MÉS A PROP

Recursos Humans ens ha comunicat que els acords de la mesa de la Funció Pública d’increment de sou 2018 i el complement d’IT, s’aplicaran un cop el govern de la Generalitat publiqui un decret, que s’espera imminent. Amb la publicació del decret, es complirà el que diu el nostre Conveni Col·lectiu referent a aquests dos punts.

En concret, l’increment de sou acordat és un 1,75%, dividit entre un 1,5% amb efectes 1 de gener de 2018 i un 0,25% addicional des de l’1 de juliol de 2018. L’aplicació dels increments i els endarreriments corresponents es farà molt probablement entre les nòmines d’octubre i novembre. L’increment final de 2018 pot arribar a l’ 1,95% (hi ha un 0,2% encara pendent d’acordar), i és per a tots els conceptes fixos i variables i es consolida a les taules salarials.

El cobrament del subsidi fins al 100% del sou en cas de baixa per malaltia es farà efectiu a partir de la data del decret. A partir d’aquest moment, es recupera el complement de la baixa al 100% en tots els casos.


LES MULTES DE TRÀNSIT

Abans de l’estiu la direcció va acceptar la proposta del Comitè de seguir la referència de la DGT dels límits de velocitat per a la retirada de punts, (+ de 20 km en velocitats entre 20 i 50 km i + de 30 km en velocitats entre 60 i 120) per assumir les multes de trànsit per excés de velocitat en el desenvolupament de la feina.  Les diferències continuen per la definició dels criteris de reincidència  (la direcció planteja com a reincidència dues multes en l’any natural i des del Comitè no hi estem d’acord, perquè s’ha de tenir en compte cas per cas el motiu de la nova infracció). També continuen les diferències pel que fa al pagament de les multes. Entenem que es vulgui evitar el recàrrec, però cal establir un mecanisme pel qual no sigui sempre el treballador qui hagi d’avançar el pagament. També s’ha d’incloure la conducció per feina de vehicles de lloguer i particulars. Per parlar dels detalls de les negociacions

CONVOQUEM ASSEMBLEA AQUEST DIVENDRES 28 DE SETEMBRE A LES 15h A LA REDACCIÓ D’INFORMATIUS PER PARLAR DE LES MULTES