dimecres, 4 de juliol del 2018

DIVENDRES 6, LA VEU DELS TREBALLADORS A LA COMISSIÓ DE CONTROL DE LA CCMA


Els Comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio vam demanar comparèixer davant de la Comissió de Control parlamentària de la CCMA per exposar el nostre punt de vista en relació a la situació econòmica de la Corporació, a la renovació del Consell de govern i a la reforma de les lleis audiovisuals, interrompuda en la legislatura passada.

Els grups parlamentaris van aprovar la proposta per unanimitat i aquest divendres 6 de juliol compareixeran membres dels dos Comitès, acompanyats de representants dels Consells professionals d’Informatius i d’altres col·lectius de l’empresa i també de companys del Comitè de l’Agència Catalana de Notícies, que estan en plena negociació d’un conveni que avança molt lentament.

Allà plantejarem:

1) la necessitat de revertir del tot els plans de retallada en la producció (com el tancament de la corresponsalia a Buenos Aires i l’acomiadament del Joan Biosca), i de tenir d’una vegada un Contracte Programa plurianual que doti d’estabilitat econòmica la CCMA per poder fer front als reptes de futur.

2) la urgència de renovar el Consell de govern, caducat des del març, i que d’acord amb resolucions del ple del Parlament preses per unanimitat s’hauria de fer segons els criteris aprovats per a la nova llei de la Corporació, acordada en ponència conjunta també per unanimitat, que són els de majoria qualificada i proposta d’un mínim de tres grups parlamentaris per elegir els consellers i el president del Consell. I també la necessitat que els nomenaments es facin amb criteris de professionalitat i independència.

3) culminar la reforma de les lleis audiovisuals, entre elles la de la CCMA, per revertir els canvis del 2012 que van afavorir la governamentalització de la CCMA i la presa de decisions al dictat del govern, com vam comprovar amb l’ERO, les retallades de salari i drets laborals, l’intent de privatitzar la gestió de la publicitat o de demanar 7 anys de presó a un company.

Us convidem a seguir la compareixença, a partir de les 12:30, a través del Canal Parlament