dimarts, 12 de desembre del 2017

Per una TV3 només al servei de la ciutadania


 

Comunicat "Comitè d'empresa de TV3" i "Consell Professional de TV3"


Aquesta tarda, els treballadors de TV3 han mostrat el seu rebuig a les imposicions alienes als criteris professionals amb una Assemblea on s’ha llegit un manifest i s’ha fet una fotografia de grup simbòlica de la reivindicació de la feina de la televisió pública.


PER UNA TV3 NOMÉS AL SERVEI DE LA CIUTADANIA


Els professionals de la comunicació de TV3 exigim, ara i com sempre, poder informar amb la llibertat, la independència i la veracitat que preveuen el Codi Deontològic de la Professió Periodística i les lleis que ens regeixen.

Rebutgem, ara i com sempre, qualsevol ingerència, pressió, amenaça o agressió, vingui d’on vingui, que pretengui incidir en la nostra feina.

Els treballadors denunciem, ara i com sempre, les ingerències de la Junta Electoral Provincial i la Junta Electoral Central en els continguts de les nostres informacions. Les decisions de les juntes, que han arribat a imposar llistes negres de paraules, interfereixen en els criteris professionals que han de ser els únics vàlids per garantir uns drets democràtics fonamentals com són la llibertat d’informació i d’expressió.

Demanem, ara i per sempre, que s’aturin les denúncies i censures injustificades sobre la nostra feina, també des d'àmbits mediàtics interessats, i que el contingut de les nostres informacions s’aparti del debat electoral.

Denunciem, ara, sempre, la divulgació de notícies falses i mentides, especialment a les xarxes socials, sobre el funcionament de TV3 amb finalitats polítiques i electorals de qualsevol tipus i tendència.

Ens adrecem a la ciutadania perquè sigui exigent, ara i sempre, amb la qualitat del nostre servei i amb els responsables professionals, polítics i judicials que ens han de garantir les condicions òptimes per poder-lo oferir.

I recordem, ara com hem fet sempre, que la qualitat dels mitjans públics de comunicació només la poden garantir uns òrgans de govern escollits exclusivament per criteris professionals per majories parlamentàries qualificades de manera que es blindin absolutament de qualsevol ingerència governamental i partidista i puguin garantir la pluralitat, la veracitat i la defensa dels interessos dels ciutadans, que són els únics als quals ens devem des dels mitjans públics.

Sant Joan Despí, 12 de desembre de 2017