divendres, 16 de desembre del 2016

Cal contracte programa i un pressupost per a la CCMA del futur


En un termini molt just de temps, els Comitès d’empresa de TV3 i Catalunya Ràdio hem fet l’informe sobre el projecte de Contracte Programa 2017-2020 que ha presentat el Consell de Govern de la CCMA. 

Aquest informe s’ha fet amb les aportacions de les Seccions sindicals, dels Consells d’Informatius i dels promotors del Consell professional de programes.
Informe Contracte Programa 2017-2020: https://goo.gl/qVFjGt

En l’informe hem inclòs propostes per revitalitzar la producció interna, per renovar la plantilla i obrir la contractació laboral, per modernitzar  la gestió i l’organització de l’empresa i acabar amb el verticalisme en les relacions professionals i per preparar-nos pels nous reptes tecnològics i els canvis en els hàbits de consum dels usuaris dels mitjans.

El Contracte programa és el projecte plurianual que la CCMA ha de presentar al govern amb les propostes i necessitats que s’han de finançar, i que ha de dotar la Corporació d’estabilitat per desenvolupar la seva funció.

Ens ha sorprès que la direcció de la CCMA ens hagi presentat un text gairebé igual al que ja havien redactat pel període 2013-2017. 

No ho entenem. És decebedor que no s’ hagi preparat un contingut més ambiciós que incorpori noves estratègies de producció de continguts i adaptació als canvis de l’entorn audiovisual i tecnològic.

En aquesta línia continuista, en la comissió parlamentària  de control a la CCMA d’aquest divendres, la vicepresidenta Núria Llorach ha anunciat que l'avantprojecte de pressupost  de la CCMA per al 2017 preveu la mateixa aportació pública que ja va tenir el 2015 i en els comptes prorrogats del 2016. 

És un pressupost insuficient per impulsar la producció pròpia i complir amb el paper de fer de motor de l’audiovisual. Cal un pressupost suficient i estable i una direcció que entengui els reptes de futur.