divendres, 1 de juliol del 2016

3 milions i mig de menys en el pressupost

El director de TVC, Jaume Peral, ha explicat al Comitè d’empresa que la CCMA està pendent de l’aportació dels 3 milions i mig d’euros compromesos pel departament de presidència en el pressupost 2015. Mentrestant, a causa del dèficit per la demora d’aquesta aportació, han decidit retallar en la producció de programes de totes les àrees, des d’ara a final d’any, i també en  la producció associada.

Aquestes mesures representaran la pèrdua del programa d’entreteniment dels dissabtes durant el tercer trimestre, el tancament del “ .CAT”, que serà substituït per un programa d’entrevistes gravat a exteriors amb unitat mòbil. També la reducció de rodes del 324 i la supressió del programa 324 Vespre que es feia de 19h a 21h. Es farà un estudi de totes les corresponsalies, l’ajornament de la posada en marxa de Beirut, mentre que Londres, de moment, continuarà amb un enviat especial desplaçat.  Anuncien restriccions en viatges, tertulians i serveis d’enllaços externs. Contemplen la reducció d’emissió de la telenovel.la durant desembre, estalvis en la Festa dels Súpers,  i menys producció associada al “TRIA33”. Es manté la incògnita sobre els drets esportius i la programació d’Esports per a la pròxima temporada.

Som altre cop a les portes de les vacances amb la incertesa de saber si arribarà la injecció pressupostària compromesa i tement que es prenguin mesures que resultin irreversibles, es perdin línies de producció pròpies i es resti competitivitat a l ‘empresa.

En els darrers anys ja s’han viscut situacions similars, com quan la CCMA havia de fer la devolució de 80 milions d’euros de  l’IVA a hisenda el 2014, o quan la Corporació va  anunciar en ple juliol de 2012 que no podia pagar els proveïdors, i també quan es va voler utilitzar malèvolament la sentència del RAV il·legal i es van aturar els contractes amb les productores associades la primavera de 2015.

Hem reclamat una reunió urgent amb la directora de finances perquè desglossi l’estalvi que signifiquen aquestes retallades i l’impacte que tenen en cada àrea.


És vital acabar amb la inestabilitat pressupostària que ens imposen des de l’Administració. Els mitjans públics de la Corporació necessitem ja un contracte programa plurianual amb el pressupost suficient per tenir perspectiva i poder afrontar el futur amb confiança i estabilitat.