dilluns, 4 de juny del 2018

SENTÈNCIES DE L'AUDIÈNCIA NACIONAL / MULTES / PROGRAMACIÓ D'ESPORTS


Sentència de l'Audiència Nacional sobre horaris

La sentència diu que el còmput anual pactat en conveni sobre les hores que es poden modificar aplicant la distribució irregular de la jornada, afecta tant a les hores afegides com a les compensades. El percentatge màxim del 7% de les hores anuals irregularment distribuïdes no pot ser comptat només pels increments de jornada, també s'ha de comptar quan les hores es recuperen. La pràctica actual de l'empresa és comptar com a hores de distribució irregular només les hores que es treballen i ara haurà d'incloure en el càlcul del 7% també les hores que es planifiquen de compensació per distribució irregular de jornada.

Sobre la modificació de la planificació del personal flexible la sentència diu expressament que només es poden modificar els horaris del treballador/a a causa d'extrema i imprevisible necessitat degudament justificada per l'empresa. 
Aquesta sentència encara no és ferma perquè la direcció ha presentat recurs al Tribunal Suprem.

Variable en vacances

Aquest estiu s'ha de començar a aplicar la sentència que dóna dret a cobrar, en el període de vacances, la mitjana anual de la nòmina variable generada pels conceptes de flexibilitat, trencament de franges, canvi de torn, especial matinal, guàrdies i nocturnitat a aquells treballadors que hagin generat aquestes variables durant sis mesos com a mínim durant l'any anterior. El Comitè està a l'espera que de la direcció informi com té previst aplicar els endarreriments des del juliol de 2014 i ha demanat un aclariment sobre el cobrament de les guàrdies a les Delegacions territorials.

Multes de trànsit

RH ha hagut de posposar la darrera reunió prevista pel dia 31 i s'allarga el període de negociació fins al pròxim 5 de juny com a mínim.

En l'última reunió vam estar discutint els límits de velocitat per al pagament de les multes a càrrec de l'empresa. El comitè va fer una proposta seguint els criteris de Trànsit per a la retirada de punts, (+ de 20 km en velocitats entre 20 i 50 km i + de 30 km en velocitats entre 60 i 120), i la direcció va plantejar un sistema de percentatges que ens sembla insuficient per a respondre al problema que tenim. D'altra banda la direcció insisteix a fer la identificació automàtica dels conductors per a cada infracció, i això continua sent un perjudici per al treballador que es presta a conduir.

Programació d'Esports, encara som a temps de remuntar

El Comitè d'empresa i el Consell professional hem demanat a la direcció de l'Àrea corporativa d'Esports i a la direcció de TV3 una reunió urgent per parlar de la producció i programació d'Esports ara que encara som a temps de revertir les retallades anunciades en adquisició de drets esportius i de programació en general.