dimarts, 27 de març del 2018

UNITS CONTRA LA REPRESSIÓ / DE NOU, AMENACES CONTRA TV3


 

UNITS CONTRA LA REPRESSIÓ


Treballadors i treballadores de TV3 han fet una concentració aquest dilluns per expressar el rebuig als empresonaments i ordres de detenció de polítics catalans.

Com a ciutadans estem perplexos per la severitat de la de presó preventiva dictada contra els diputats que van comparèixer davant el Tribunal Suprem divendres passat. I lamentem aquest càstig desproporcionat, que comporta de nou la pèrdua de llibertat de persones pacífiques i torna a posar en perill les oportunitats d’una sortida democràtica al delicat moment polític que es viu a Catalunya. No som aliens a la commoció col·lectiva dels darrers dies per la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya i per la persecució judicial de les persones que han triat l’exili per evitar la presó.

Reclamem que surtin en llibertat els diputats, activistes i exconsellers presos, que s’acabi la persecució dels que han sortit del país, que s’aixequi el 155 per recuperar les institucions catalanes i que es formi govern al més aviat possible.

Per això des del Comitè d’empresa anunciem que ens afegirem a les iniciatives de mobilització àmplies i unitàries en defensa de totes les llibertats democràtiques que es vagin concretant els pròxims dies.

DE NOU, AMENACES CONTRA TV3


Tornen els atacs de Ciutadans i el PP contra TV3 i els mitjans audiovisuals públics de Catalunya. Ara, des de les xarxes, ens acusen d’animar la participació en les manifestacions de diumenge i arriben a amenaçar amb “greus conseqüències”.

Diumenge, es va conèixer la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya, i TV3 va posar en antena un programa especial. Els serveis informatius es van desplegar a tots els escenaris on la notícia de la detenció va tenir eco per anar relatant en directe el que passava. Una cobertura informativa com la que es va fer, en un diumenge inici de la Setmana Santa i sense cap possibilitat d’haver-ho previst, pot tenir errades. Tot i les dificultats, amb el gran esforç que es va fer, la cobertura va ser exhaustiva.

Per reblar el clau de les desqualificacions, la vicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaria ha fet referència a TV3 per titllar-la de “sectària” i per reclamar control parlamentari per a la cadena. Sembla una ironia, provenint d’un partit que ha travessat tots els límits amb la manipulació progovernamental de RTVE.

Per la nostra part, el Comitè d’empresa i el Consell professional, defensem, com sempre hem fet, uns mitjans públics de la CCMA lliures de tota ingerència governamental, d’intervenció partidista i de la burda manipulació de qui els vol... inexistents.