dimarts, 31 d’octubre del 2017

No Abaixem la Guàrdia



En resposta a la declaració d'independència feta pel Parlament de Catalunya el Senat espanyol ha donat llum verda a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, que ja tenia preparada, i que és una una agressió frontal a la sobirania de les institucions catalanes. Per això, des de l'Assemblea de treballadors i des del Comitè d'empresa reiterem el nostre suport com a ciutadans i treballadors a les iniciatives unitàries que es plantegin per defensar les institucions i per reclamar l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presos a Soto del Real.

Pel que fa als mitjans de la CCMA, i a l'Agència Catalana de Notícies, hem aconseguit entre tots evitar que se'ns apliqui de forma directa l'article 155, però no està descartat que es pugui fer de manera indirecta, i per això no podem abaixar la guàrdia. Perquè el 155 estableix que l'administració catalana estigui sota control de gestors designats pel govern espanyol i això també podria incloure els màxims òrgans de direcció d'empreses públiques com la Corporació o l'Agència Catalana de Notícies.

Però a banda d'una possible intervenció futura, l'altre punt dèbil de la Corporació és que no s'estan complint les expectatives d'ingressos publicitaris previstos, i acabarem 2017 amb un dèficit important que ens deixa en una situació vulnerable en aquest marc d'intervenció dels comptes de la Generalitat per part del ministeri d'Hisenda. És el moment de lamentar que el mes de juny no s'hagués firmat el Contracte Programa plurianual que ens permetria afrontar molt millor aquesta situació d'inestabilitat política i financera. I per això haurem d'estar en guàrdia perquè no s'utilitzi el dèficit d'ingressos publicitaris com una arma contra els mitjans de la Corporació.