divendres, 7 de setembre del 2018

Responsabilitat, rigor i respecte



El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha dit això aquest matí a TV3, en l’Entrevista que Lídia Heredia li ha fet al programa Els Matins: “Vostès són un aparell de propaganda separatista. Vostès menteixen cada dia”. Una acusació dirigida als treballadors i treballadores que, dia a dia, fem la programació de la televisió pública de Catalunya.

Rivera ens ha incriminat sense aportar ni una sola prova. Qui ho dubti, que torni a mirar l’entrevista a la web. No hi ha una manera més clara i reveladora que comprovar-ho. Si no, ja se sap el que passa amb una mentida que es repeteix mil vegades.

El president del primer partit del Parlament de Catalunya ha reiterat les acusacions de manipulació, ha qüestionat la professionalitat dels treballadors de TV3, i en una actitud inaudita ha esmenat les preguntes de l’entrevista i ha suggerit un qüestionari alternatiu.

El Consell Professional rebutgem les acusacions demagògiques i falses, i sense cap aportació que les sostingui. És fàcil dir, referint-se a TV3, que “no tinc temps per dir totes les mentides que han dit”. És fàcil i t’estalvia dir quines són. I és delirant atribuir biaix i manipulació a l’absència d’una pregunta esperada.

Una demanda. Senzilla: Responsabilitat, rigor i respecte.

Responsabilitat, perquè un dirigent polític de debò ha de mesurar amb sensatesa el discurs per arribar al poder.

Rigor, perquè llençar greus acusacions amb paraules gruixudes sense fets que les avalin deixa els ciutadans a mercè de les falsedats.

Respecte, perquè els treballadors i treballadores de TV3 ens exigim i exigim als responsables polítics dels mitjans de comunicació públics de Catalunya, complir amb els valors editorials, que no línia editorial, d’aquests mitjans públics.

L’exercici d’acusar sistemàticament TV3 i l’agressió que va patir un càmera de Telemadrid en ser confós amb un càmera de TV3 no són fets aïllats. A l’hora de cobrir actes de Ciutadans, els nostres equips es veuen obligats a valorar l’adopció de protocols d’autoprotecció pensats només per actes de forces extremistes i violentes.
En acabar l’entrevista, hem demanat a Albert Rivera seny i una actitud contundent del seu partit en forma de missatge als assistents als seus actes per tal que es respecti la llibertat de premsa i d’expressió, i la integritat física dels informadors.

Davant la nova escalada d’acusacions i violència, sol·licitem als diputats i partits que integren la Comissió de Control de l'Actuació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), presidida per Ciutadans, que valori la situació i les condicions en què treballem i emeti un missatge clar: Imprescindible la crítica als mitjans de comunicació públics; intolerable la calumnia constant.