divendres, 13 de juliol del 2018

NOVETATS MULTES DE TRÀNSIT / 35 HORES, COMPLEMENT IT, INCREMENTS 2018 / JUBILACIÓ PARCIAL / VARIABLE EN VACANCES / INDEFINITS NO FIXOS, AVANCEM


NOVETATS MULTES DE TRÀNSIT
Aquest divendres s’ha fet una nova reunió sobre les multes de trànsit en el desenvolupament de la feina. La direcció ha acceptat la proposta del Comitè de seguir la referència de la DGT dels límits de velocitat per a la retirada de punts, (+ de 20 km en velocitats entre 20 i 50 km i + de 30 km en velocitats entre 60 i 120).  Quan la infracció sigui dins dels límits acordats que assumeix l’empresa, també s’han donat garanties perquè es reintegri l’import de la multa als treballadors sancionats que avancin el pagament per evitar el recàrrec. En canvi encara continuen les diferències en establir els criteris de reincidència, atès que des del Comitè creiem que s’hauria d’atendre cas per cas el motiu de la nova infracció. Continuarem les converses en les pròximes setmanes.

JORNADA 35 HORES, COMPLEMENT DE LES BAIXES, INCREMENTS SALARIALS
Aquest divendres la direcció ha respost la reclamació del Comitè pel retorn a les 35 hores i el Complement al 100 % de les baixes per malaltia (IT), i també sobre altres importants qüestions com l’increment salarial del 2018. RH ha assegurat que no hi ha cap intenció de defugir l’aplicació del conveni en les matèries acordades de retorn a les 35 jornada i 100% d’IT, però que estan pendents de les instruccions de Funció Pública i de la Comissió de Pressupostos del Departament de Presidència de la Generalitat. També resta pendent l’increment del 2018 que serà de  l’1,95 %.  El dia 20 de Juliol es reunirà la Mesa de la Funció Pública de Catalunya, formada pels sindicats i l’Administració Catalana i, a continuació, les matèries acordades s’han d’aplicar a tots els treballadors i treballadores del sector públic de Catalunya.

En qualsevol cas, hem reiterat que en el nostre conveni ja està tot a punt per al retorn a les 35 hores i la IT al 100% tal com vam acordar i entenem que des del 5 de juliol estem en condicions que s’apliquin els acords, atès que ha desaparegut la imposició legal d’ampliació de jornada i reducció del complement d’IT.

JUBILACIÓ PARCIAL I CONTRACTE DE RELLEU
En la mateixa reunió, hem recordat que els acords per a l’ocupació al sector públic obren la porta a la proposta del Comitè per a un Pla de jubilació parcial voluntària vinculat a contractes de relleu. RH ens ha informat que estan estudiant aquesta possibilitat.

VARIABLE EN VACANCES
Recordem que en la nòmina d'agost es pagaran els endarreriments corresponents al 2014, i també la flexibilitat d’enguany a qui correspongui.

INDEFINITS NO FIXOS, AVANCEM
En l’Assemblea amb el col·lectiu d’indefinits no fixos, el comitè va exposar l’estat de la negociació, amb la possibilitat d’arribar a un preacord aviat.
D’una banda la conversió a fixos dels indefinits no fixos i interins per cobertura de vacant que tenen proves passades, (47 persones), es podria materialitzar el mes de setembre a partir de l’actualització de les llistes d’espera. I de l’altra, en el cas dels indefinits no fixos sense proves (86 persones), estem treballant per a una solució en la línia de les consolidacions de promocions de llarga durada, amb l’objectiu de la conversió a fixos de tots els contractes. Confiem que abans de final d’any puguem tenir tota la feina feta.