divendres, 18 de maig del 2018

EL 155 TORNA A AMENAÇAR ELS MITJANS DE LA CCMA



El PP, Cs i el PSOE amenacen amb l'aplicació d'un nou 155 en funció de l'actuació del govern de la Generalitat. Aquesta intervenció estatal inclouria el control dels mitjans de la CCMA que es va evitar en el 155 de l'octubre passat. Si es tira endavant un nou 155, ja vindria "de sèrie" amb la intervenció de TV3, Catalunya Ràdio i l’Agència Catalana de Notícies.

TV3 i Catalunya Ràdio han d'estar fora de la batalla política. Els mitjans de la Corporació, com a mitjans públics, han de ser un element fonamental per a la democràcia i la convivència a Catalunya, i no pas part del conflicte polític. Per això, tornem a reclamar als partits que respectin els mitjans de la CCMA, els seus professionals, i els preservin del control governamental, de les batalles partidistes i de la intervenció estatal del 155. Els treballadors de la Corporació sempre hem lluitat per la desgovernamentalització i la despartidització dels mitjans, i una intervenció via 155 seria l’antítesi de la llibertat que reclamem.

Ara, amb el nou govern de la Generalitat es fa un pas més en la recuperació de les institucions catalanes, i és l'hora de complir la llei de la CCMA i que el Parlament procedeixi a la renovació obligada del consell de govern de la Corporació. Una renovació amb criteris professionals, que no passi per quotes de partits i que s’aprovi amb majories qualificades segons els acords per unanimitat de la ponència de reforma de les lleis audiovisuals, que hauria de culminar definitivament. Com també que s'activi de manera urgent la comissió de control parlamentària, que és on s'haurien de fer de forma natural els debats sobre els mitjans de la CCMA.

Mentrestant, reafirmem que ens oposarem amb totes les forces a cap intervenció de TV3 i Catalunya Ràdio, i que el nostre compromís amb el caràcter públic i independent d'aquests mitjans es reforçarà davant d’unes mesures polítiques que envairien les competències del Parlament de Catalunya.