divendres, 9 de març del 2018

GRAN JORNADA DEL 8 DE MARÇ, TAMBÉ A TV3

La jornada de mobilització i vaga del 8 de març ha estat un èxit de participació, també a TV3:



Plantilla convocada: 1224
 287 Serveis mínims
937 persones poden fer vaga
656   FAN VAGA
70,01 %

475   FAN VAGA PARCIAL
50,69%

181   FAN VAGA 24h
19,32 %

Moltes dones de TV3 es van acollir a la vaga de 24 hores i això va repercutir en l’emissió i la programació del dia. A Informatius el seguiment de la vaga tot el dia va ser molt majoritari entre les dones. Programes com Els Matins, el Telenotícies Migdia, les cròniques i les rodes del 324, excepte la de les 00h a les 6 del matí en què la conductora de “serveis mínims” no va poder ser substituïda, s’han fet només amb conductors homes. Els dos presentadors de Tot Es Mou van informar que no s’emetia per la vaga de dones del programa. L’Info-K , també només amb homes, va explicar els motius de la vaga del 8 de març.

Les dues concentracions de la jornada van tenir molta participació. Vam poder parlar del Pla d’Igualtat que s’està fent a TV3 des de fa anys i que ha posat en evidència que som un reflex de què passa a la societat en matèria d’igualtat. Tenim bretxa salarial entre homes i dones d’una mateixa categoria per l’accés diferent a la nòmina variable i als càrrecs, atès que les dones estan lligades tradicionalment als horaris d’atenció a familiars. Hi ha una desproporció alarmant entre dones i homes a la direcció (25% - 75%), i als comandaments.

Vam compartir les hores de vaga amb les dones que ens cuiden, les companyes de menjadors i cuina, neteja i prevenció. Representants sindicals del sector de la neteja van exposar la seva situació laboral i social i el conflicte que viuen perquè no els rebaixin el salari i els drets. També van participar en l’acte del matí dones del moviment feminista i l’actriu Marta Angelat.

Des del Comitè volem donar les gràcies a totes i tots els que heu participat en els intensos debats d’aquests dies, i en les mobilitzacions, les concentracions, les manifestacions i les vagues del 8 de març.  GRÀCIES a totes les dones i homes que treballem a TV3 i que hem contribuït des de dins de l’empresa a fer del 8 de març de 2018 una jornada memorable.