dijous, 8 de març del 2018

8M: LA VAGA FEMINISTA, UN ÈXIT DE SEGUIMENT A TV3


Moltes dones s‘han acollit a la vaga de 24 hores i això ha repercutit en l’emissió i la programació del dia. A Informatius el seguiment de la vaga tot el dia ha estat majoritari entre les dones. Programes com Els Matins, el Telenotícies Migdia, les cròniques i les rodes del 324, excepte la de les 12 de la nit en què no s’ha pogut substituir la conductora, s’han fet amb només amb conductors homes.

L’aturada d’una hora de 12 a 13h ha tingut un seguiment total. Més de 400 persones s’han aplegat en la concentració de l’hora de vaga a la qual hi han participat també companyes i companys dels estudis d’Il·lumina i de les empreses de serveis com la neteja, menjador i prevenció.

Diverses companyes han intervingut en l’acte:  una  periodista, una companya del servei de prevenció, una representant sindical de la neteja, una companya del pla d’Igualtat, l’actriu Marta Angelat, i dues dones del Moviment Feminista, han exposat aspectes relacionats amb la mobilització i la vaga d’aquest 8 de març.

En la concentració s’ha llegit el manifest de les dones periodistes, s’ha explicat l’evolució del pla d’Igualtat de TV3 i les desigualtats que revela; també s’ha parlat de la problemàtica de les dones de les empreses subcontractades i en particular  s’ha explicat el conflicte laboral de la neteja, en lluita per un conveni de sector en què la patronal vol rebaixar salari i drets.
Per acabar hem fet dues fotos, una conjuntament homes i dones i l’altre les dones.


La mobilització continuarà a la tarda amb una nova vaga i concentració de 17 a 18h al garatge d’Unitat Mòbils.


Pel que fa a la programació es confirma que no hi haurà emissió del Tot es mou ni de l’Està passant.