dilluns, 13 de març del 2017

VOLEN TVC “SOTA CONTROL”

El Comitè d’empresa i el Consell professional de TV3 desaprovem el nomenament sorpresa  del  nou director de TVC. Un nomenament sobtat i sense arguments  clars i professionals, que mina la credibilitat del mitjà i, en conseqüència, dels seus professionals.

Exigim que els nomenaments es facin amb consens o per majories qualificades i per això reclamem les reformes legislatives que evitin canvis a dit com el d’avui. La designació del nou director es manté dins dels acords dels partits del govern per repartir-se els càrrecs de la CCMA que permet a l’antiga CDC controlar la direcció del Consell de govern i de TVC.

El nomenament de Vicent Sanchis no és un bon senyal per a la independència professional, la pluralitat i l’obertura de la CCMA al conjunt de la societat.
La decisió del Consell de la Corporació  arriba en un moment de protagonisme mediàtic molt inconvenient per als dirigents de l’antiga Convergència  (Cas Palau, Cas 3%).  Precisament la bona cobertura informativa d’aquests judicis no es pot veure interferida per decisions extraperiodístiques.

Per la seva banda, fa mesos que Jaume Peral reclamava públicament un millor finançament per renovar la programació de TVC.  Aquesta també pot ser una de les claus de la seva substitució.  No ha estat l’única veu a reclamar més pressupost: també ho ha fet el CAC amb el Llibre Blanc de l’Audiovisual i  el manifest “Més TV3” presentat pel sector audiovisual juntament amb el Comitè d’empresa de TVC.

Mentrestant, la cúpula de la CCMA continua tancada a Via Augusta protagonitzant enfrontaments amb els directors de Catalunya Ràdio i de TV3 per qüestions pressupostàries i de control de programació i restant autonomia de funcionament a les empreses. La direcció de la CCMA viu al marge de l’activitat de la producció audiovisual i de les dificultats del dia a dia del mitjans.

Malauradament des del Govern, i des de la majoria del Consell de la CCMA,  continuen veient la Corporació com un instrument de propaganda a curt termini que cal controlar i no actuen per millorar les expectatives de futur de la principal indústria audiovisual de Catalunya.

La legitimitat de l’actual Consell per fer nomenaments, i per continuar dirigint els mitjans públics de la Generalitat està en qüestió: la meitat dels consellers amb el mandat caducat, s’haurien d’haver renovat fa quasi dos anys i no oblidem que la seva estructura respon encara als acords del 2012 entre CiU i el PP.

Ara més que mai és urgent la reforma de la Llei de la CCMA, que comporti un Consell de govern professional desgovernamentalitzat i despartiditzat, i amb uns directius escollits per concurs de mèrits i no per filiacions ideològiques, per treballar per uns mitjans públics oberts al conjunt de la societat  que és plural social i políticament.

Per això reclamem:

La  reforma urgent de la Llei de la CCMA
Una CCMA desgovernamentalitzada i despartiditzada
Un Consell de Govern  renovat
I Pressupost suficient per fer front al futur



DIMECRES 15 de març  a les 15:30, ASSEMBLEA  GENERAL A LA PEDRA